"Opaska da američki nosači aviona predstavljaju pretnju Rusiji je za žaljenje"

Opaska američkog ambasadora u Rusiji Džona Hantsmana da američki nosači aviona predstavljaju pretnju Rusiji je za žaljenje.

Izvor: B92

Sreda, 24.04.2019.

21:44

Foto: GettyImages

To je izjavio ruski zamenik ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov za Tas.

"Nadamo se da se američka megafonska diplomatija neće pretvoriti u megatonsku diplomatiju, jer u tom slučaju neće biti pobednika i americke diplomate će samo žaliti što su propustili šansu za vođenje normalanog, konstruktivnog dijaloga sa partnerima u svetu", rekao je on, preneo je TAS.

"Mi žalimo što su američki predstavnici u Rusiji otišli tako daleko da daju takve izjave", dodao je Rjabkov.

Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da američka flota u Mediteranu, predvođena nekolicinom nosača aviona, treba da bude signal za Moskvu, preneo je Sputnjik.

"Diplomatske veze i dijalog u dosluhu sa moćnim odbrambenim sistemima tih brodova pokazuju Rusiji da, ukoliko zaista i želi da uspostavi bolje odnose sa Amerikom, mora da obustavi sopstvenu destabilizujuću aktivnost širom sveta“, rekao je Hantsman.

Prema njegovim rečima, svaki nosač aviona u Mediteranu predstavlja "100.000 tona međunarodne diplomatije".

Dve grupacije američke flote, predvođene nosačima aviona „Abraham Linkoln“ i „USS Džon Stenis", stigle su u Sredozemno more kako bi učestvovale na vojnim vežbama.

Pored nosača aviona na kojima je raspoređeno 130 aviona, u Mediteran je uplovilo i 10 drugih brodova.

Na njima je raspoređeno ukupno 9.000 mornara i marinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: