Stefanović: Predsednik opštine Žitorađa dobio batine

Beograd -- Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je predsednik opštine Žitorađa i člana SNS Ivan Stanojević dobio batine od tri organizatora protesta "1 od 5 miliona".

Izvor: Tanjug, prva
Podeli
screenshot/Prva
screenshot/Prva

"Predsednik opštine dobija batine od tri Đilasova, Jeremićeva i Obradovićeva predstavnika. Oni dolaze u opštinu sa idejom da napadnu predsednika opštine. Prvo ulazi jedan, kada se potukao sa predsednikom opštine i napao ga, onda ulaze još dvojica za njim i oni se uključuju da tuku tog čoveka", kazao je Stefanović za televiziju Prva.

Upitao je gde su granice takvog ponašanja, optuživši lidere Saveza za Srbiju da namerno pokušavaju da inspirišu nasilje na radnom mestu ljudi.

"Tužilac će procenjavati. Ja kažem činjenice, da trojica dolaze, tuku jednog čoveka i sada od čoveka koji je žrtva pokušavaju da stvore krivca", kazao je Stefanović.

Srpska napredna stranka optužila je ranije danas organizatore protesta "Jedan od pet miliona" u Žitorađi da su fizički napali predsednika opštine Ivana Stanojevića i zaposlene u toj instituciji, dok je jedan od organizatora protesta u Žitorađi Milan Blagojević izjavio je da je pretučen u kancelariji predsednika opštine.

Potpredsednica Vlade Srbije i članica predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović osudila je fizički napad na predsednika Opštine Žitoradja Ivana Stanojevića.

"Posle upada lidera Saveza za Srbiju u RTS, i ostali predstavnici opozicije krenuli su nasilno da se obračunavaju sa onima koji ne dele njihovu politiku. Ali, to im neće proći. Ovaj napad, medjutim, pokazuje kakve mogu biti posledice neodgovornosti opozicionih lidera", rekla je istakla je Mihajlovićeva.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ona je upitala kako očekivati da se smanji nasilje u društvu ako opozicioni lideri promovišu silu kao način rešavanja problema u društvu.

"Kako od drugih da očekujemo da prijave nasilnike, na šta stalno apelujem, kad vide kako Obradović, DJilas i Jeremić upadaju u RTS, prete zaposlenima i sukobljavaju se s policijom“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da gradjanski protest i iskazivanje nezadovoljstva nemaju ništa zajedničko s fizičkim napadom na predsednika jedne opštine, jer nasilje nije legitimno sredstvo političke borbe.

"Očekujem da nadležni državni organi pronadju i kazne počinioce u najkraćem roku", zaključila je Mihajlovićeva.

strana 1 od 175 idi na stranu