MUP: Uhapšen muškarac koji je pretio Nataši Jeremić

Policija u Beogradu uhapsila je V. D. (68) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 29.12.2018.

17:20

MUP: Uhapšen muškarac koji je pretio Nataši Jeremić
screenshot

On se sumnjiči da je danas oko 12 časova, u jednoj ulici na Vračaru, uputio verbalne pretnje Nataši Jeremić. Policija je ubrzo nakon prijavljenog događaja identifikovala i uhapsila osumnjičenog, navodi se u saopštenju MUP.

Prethodno je Savez za Srbiju saopštio je da je nepoznato lice presrelo Natašu Jeremić, novinarku i suprugu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića ispred zgrade u kojoj živi i uputilo joj "niz najvulgarnijih uvreda i direktnih pretnji po fizički integritet nje i njene porodice".

Osumnjičenom V. D. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

U saopštenju dostavljenom medijima SzS naveo da su ovakvi napadi posledica "agresivne hajke" koju, kako navodi SzS, vlast sprovodi protiv neistomišljenika i napominje da posebno zabrinjava što su sada pod udar došle i njihove porodice.

SzS je u saopštenju podsetio na preteće pismo koje je 14. decembra 2018. dobio Jeremić, koje je potpisano sa “Srpski zavetnici”, a u kojem se preti smrću njemu i porodici.

Nataša Jeremić je prijavila ovaj slučaj u policijskoj stanici "Vračar", u kojoj su dežurni službenici postupali, naveo je SzS, izuzetno korektno i profesionalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: