OIK: Na izborima u Doljevcu glasalo skoro 23 odsto birača

Po podacima Opštinske izborne komisije (OIK) u Doljevcu, na vanrednim lokalnim izborima u toj opštini do 11.30 časova glasalo je 22,95 odsto upisanih birača.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Na izborima za odbornike Skupštine opštine Lučani do 10 časova glasalo je 6,6 odsto upisanih birača.

Po rečima sekretara OIK Gordane Cvetković, izborni proces protiče "u najboljem redu" a izlaznost je manja u odnosu na prethodne lokalne izbore kada je do podneva svoj biračko pravo iskoristilo 38 odsto upisanih birača.

"Izlaznost je manja nego na prethodnim izborima, a razlog je verovatno loše vreme. Komunalno preduzeće čisti puteve i ulice na području opštine i verujemo da će izlaznost biti puno bolja u popodnevnim časovima", kazala je Gordana Cvetković.

Na području opštine Doljevac otvoreno je 37 biračkih mesta, a pravo glasa ima nešto više od 14.700 građana.

Za 37 odborničkih mesta u Skupštini opštine Doljevac na izborima se nadmeće pet stranaka i jedna grupa građana, i to Srpska napredna stranka, Socijalistička partije Srbije, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, Srpska radikalna stranka, Jedinstvena Srbija i grupa građana „Za demokratski Doljevac".

Vanredni lokalni izbori u Doljevcu raspisani su nakon što je predsednik opštine Goran Ljubić Međarac (SNS) podneo ostavku na tu funkciju.

On je podnošenje ostavke obrazložio "prozivkama ;opozicije" i željom da "proveri izbornu volju građana".

U dosadašnjem sazivu Skupštine opštine, SNS je sa 28 odbornika imao apsolutnu većinu.

Na izborima za odbornike Skupštine opštine Lučani do 10 časova glasalo je 6,6 odsto upisanih birača, rečeno je agenciji Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Predsednik OIK Jovan Kovačević izjavio je ranije da su sva biračka mesta u toj opštini otvorena na vreme u 7 časova i da glasanje za sada protiče bez probema.

Prethodno je posmatračka misija "Crta" saopštila da je na lokalnim izborima u Lučanima do 10 časova glasalo 12,4 odsto birača.

"Crta" je navela da je od otvaranja biračkih mesta zabeleženo nekoliko nepravilnosti a da je na biračkom mestu "Kotraža" intervenisala policija zbog "većih tenzija".

Pravo glasa na lokalnim izborima u Lučanima ima 16.473 građana, a na izborima učestvuje osam izbornih lista.

Lokalni izbori se danas održavaju i u opštinama Kladovo, Kula i Doljevac.

strana 1 od 180 idi na stranu