Vučić o rasporedu sedenja: To je sve za novac završeno

"To je sve za novac završeno", kaže Aleksandar Vučić komentarišući sada već čuveni raspored sedenja na obeležavanju 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 06.12.2018.

09:40

Vučić o rasporedu sedenja: To je sve za novac završeno
Foto: EPA-EFE/FLORIAN WEISER

"Šta je neko mislio kada je Tačija stavio iza Putina"

Predsednik Srbije, u razgovoru za TV Pink, objasnio je da je do pozicije na kojoj je bio Hašim Tači moglo da se dođe samo uz pomoć novca i lobiranja i da je Tači novcem kosovskih iseljenika kupio svoje mesto i na svečanosti povodom stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata kao i na komemoraciji nekadašnjeg američkog predsednika Džordža Buša.

"U pitanju je ogroman novac koji plaćaju njihovi iseljenici, a ne njihova 'kvazi' država. Pre svega oni iz Njujorka, ali i Švajcarske, Nemačke, Italije... Nemojte da imate iluzije da je to nešto drugo u pitanju", rekao je Vučić.

"To je moglo samo uz veliki novac, novac za koji bi nas vešali za Terazijama da smo ga potrošili na tako nešto", naveo je on.

Vučić je dodao i da bi "bilo katastrofalno da je drugi razlog u pitanju, odnosno da je istinito da je neko toliki navijač Prištine da Tačija zbog toga smesti na takvo mesto".

Kako je rekao, i u Vašingtonu je, prilikom komemoracije bivšeg američkog predsednika Džordža V. Buša, Hašim Tači sedeo između nemačke kancelarke Angele Merkel i poljskog predsednika Andžeja Dude.

"Zamislite Tačija, čuvenog borca za ljudska prava, da sedi pored Angele Merkel. Od najjače države u Evropi do nečega što nije prineti državi", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: