Peskov: Nema izgleda za poboljšanje odnosa sa SAD

Moskva -- Moskva se zalaže za dijalog sa Vašingtonom kako bi se postojeći problemi rešili, ali do sada nije videla dobre izglede za normalizaciju odnosa, saopštio Kremlj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

To je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dan nakon američkih izbora za Kongres na sredini predsedničkog mandata.

"Sa velikim uverenjem može se tvrditi da na vidiku nema dobrih izgleda za normalizaciju rusko-američkih odnosa", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Tass.To, kako je naglasio, ne znači da Rusija ne želi i ne poziva na dijalog.

"Mi imamo mnogobrojne probleme koji zahtevaju međusobnu komunikaciju Rusije i Amerike. To su problemi strateške stabilnosti i kontrole naoružanja. Ti problemi neće biti rešeni sami, bez održavanja dijaloga", zaključio je Peskov.

Amerikanci su u utorak glasali za svih 435 poslanika u Predstavničkom domu, 35 od 100 senatora i 36 guvernera saveznih država, a prema prvim, preliminarnim rezultatima, demokrate su osvojile većinu u donjem, Predstavničkom domu Kongresa SAD, dok su republikanci sačuvali većinu u gornjem, Senatu.

strana 1 od 395 idi na stranu