"Vođa škaljaraca" doveden pred sud, novinari nezadovoljni

Suđenje Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju "vođom škaljarskog klana", počelo pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu. On se izjasnio da nije kriv.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

07:20

Vukotiću se sudi povodom optužbi za falsifikovanje pašosa, a on je iz pritvora, u pratnji pripadnika Žandarmerije sa fantomkama na glavama, priveden u sud u Katanićevoj ulici. Na početku suđenja Vukotić je negirao krivicu.

Potom su tužilaštvo i odbrana izneli uvodne reči.

Kako je suđenje zakazano u maloj sudnici, samo su dva novinara, od desetak prisustnih, uspela da lično prisustvuju ovom suđenju pa su uputili protestno pismo upravi Drugog osnovong suda.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora. Vukotić, koga mediji nazivaju "vođom škaljarskog klana", uhapšen je 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu. On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: