Četvrtak, 16.08.2018.

10:45

Mediji: Nova zgrada za Tužilaštvo za organizovani kriminal

Tužilaštvo za organizovani kriminal dobiće novu zgradu, koja će biti izgrađena uz zdanje Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu,piše "Politika".

Izvor: Beta

Mediji: Nova zgrada za Tužilaštvo za organizovani kriminal
Ilustracija: Thinkstock

Novi objekat površine 4.000 kvadrata, kako se navodi, biće završen 2020. godine, a posebna odeljenja Višeg suda za organizovani kriminal i ratne zločine dobiće dodatni prostor, koji sada koristi specijalno tužilaštvo.

"Trenutno su u toku pripremne radnje za projektovanje, a zatim sledi faza projektovanja, što će biti realizovano do kraja 2018. godine. Planirano je da radovi otpočnu tokom 2019. godine. Za sada se ne može precizno odrediti vreme trajanja gradnje, ali okvirna projekcija je da će izgradnja trajati godinu do godinu i po", rečeno je "Politici" u Ministarstvu pravde.

Na kojem će tačno prostoru biti izgrađen novi objekat, da li sa desne strane, prema zgradi opštine Voždovac, ili sa leve, prema Autokomandi, za sada ne mogu precizno da se kaže, jer je projektovanje tek počelo, ali je, kako se navodi, izvesno da će biti povezan sa postojećom zgradom.

"Radove će finansirati Evropska investiciona banka, iznosom od oko 4,5 miliona evra. Novi objekat koristiće Tužilaštvo za organizovani kriminal, čime će u isto vreme dodatni radni prostor dobiti i posebna odeljenja Višeg suda, jer će moći da koriste kancelarije i kabinete koje sada koristi Tužilaštvo", navode u Ministarstvu pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: