"Mediji pišu svašta, parlament nije cirkus i nema kamera"

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže za TV Prva da negoduje kada se parlament poredi s cirkusom. Kaže i da nema nabavke novih kamera.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

09:24

Foto: Tanjug, Filip Krainèaniæ

Inače, pred poslanicima su zakoni iz oblasti medicine, a najviše polemike je izazvao zakon o doniranju organa. Budući da su žustre rasprave, pa i vređanja, česta pojava u Skupštini, mnogi su na društvenim mrežama i u medijima Skupštinu poredili sa cirkusom.

Gojkovićeva za TV Prva kaže da se ljuti kada neko poredi parlament s cirkusom. „Ovo je mesto gde i treba da se raspravlja za i protiv. Ima i burnih rasprava ali one dolaze iz potrebe da poboljšamo svi zajedno zakonske predloge“, istakla je ona.

Govoreći o zakonu o doniranju organa, predsednica parlamenta objašnjava da je reč o dobrom zakonu koji će pomoći onima kojima u jednom trenutku života bude potreban organ.

„Od nekih odredbi se odustalo jer naše društvo nije dovoljno zrelo za takav krupan korak. Ljudi ne razmišljaju da i oni mogu da budu u jednom trenutku u toj situaciji da im zatreba orgna“, kaže Gojkovićeva.

Pema njenim rečima, burne rasprave tokom ovog vanrednog zasedanja Skupštine nisu neuobičajene jer je to onaj period zasedanja kada do 1. oktobra Vlada inicira predloge zakona i utvrđuje dnevni red.

„Zadovoljna sam dinamikom rada, mi smo država koja je posvećana poslu jer smo ozbiljni kandidti za članstvo u EU i donose se zakoni reformskog karaktera“, kaže Maja Gojković.

Govoreći o pisanju medija da Skupština nabavlja 111 novih kamera koje će pokrivati svaki ćošak parlamenta, predsednica Skupštine kaže da mediji pišu svašta.

„Za taj tender sam saznala iz medija. To je posao generalnog sekretara Skupštin koji utvrđuje godišnji plan nabavki. Sve što imaobjavljeno je na sajtu i onda se od toga prave priče“, objašnjava Gojkovićeva.

Prema njenim rečima, popraviće se stare kamere koje već postoje u Skupštini, a nove neće biti nabavljane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: