Politika 7

26.04.2024.

17:53

Postignuta saglasnost o formiranju Radne grupe za unapređenje izbornog procesa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić održala je danas još jedan sastanak sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i organizacija civilnog društva.

Izvor: Tanjug

Postignuta saglasnost o formiranju Radne grupe za unapređenje izbornog procesa
TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Podeli:

Na sastanku je postignuta saglasnost u vezi sa formiranjem Radne grupe za unapređenje izbornog procesa, odnosno ispunjenjem preporuka ODIHR-a.

Na zahtev poslanika opozicije, toj radnoj grupi predsedavaće predstavnici civilnog društva i njeno obrazovanje dogovoreno je za ponedeljak 29. april, saopšteno je iz Narodne skupštine Na sastanku, koji je trajao blizu dva sata, sem o obrazovanju radnih tela za unapređenje izbornog procesa, bilo je reči i o uvidu u birački spisak, kontroli i reviziji biračkog spiska.

Sednica nadležnog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo je sazvana za ponedeljak u 12 časova. Što se tiče Radne grupe za uvid, reviziju i kontrolu biračkog spiska, o njenom obrazovanju nije postignuta saglasnost. Poslanici vladajuće većine predložili su, zarad efikasnosti, formiranje radnog tela, koje bi moglo odmah da počne rad.

Na izričit zahtev narodnih poslanika iz redova opozicije i predstavnika organizacija civilnog društva, taj predlog nije prihvaćen.

Predsednica Narodne skupštine, nakon duže rasprave, prihvatila je predlog opozicije i organizacija civilnog društva da Narodna skupština obrazuje komisiju, uz prethodne izmene i dopune odgovarajućih zakona.

Sastanku su prisustvovali predstavnici poslaničkih grupa Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Mi – Glas iz naroda, PUPS – solidarnost i pravda, Socijaldemokratska partija Srbije, PS-NSS-USS-RS, Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija, Ekološki ustanak, kao i predstavnici organizacija civilnog društva CRTA, Transparentnost Srbija i CESID.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: