Servisne informacije 0

26.04.2024.

18:24

Kragujevac dobio prve polupodzemne kontejnere

U cilju kvalitetnijeg pružanja usluga JKP Šumadija Kragujevac je za potrebe Sektora čistoće nabavilo 24 polupodzemna kontejnera za odlaganje komunalnog otpada.

Izvor: B92.net

Kragujevac dobio prve polupodzemne kontejnere
JKP Šumadija

Podeli:

Kontejneri su zapremine 5 kubnih metara i napravljeni su tako da prilikom postavljanja jedan deo bude pod zemljom, a drugi deo iznad zemlje u visini od oko 1,2 metra.

Prednost novih kontejnera je, što jedan polupodzemni kontejner može da sakupi veću količinu otpada na jednom mestu i time zameni 4 metalna kontejnera. Njihovo korišćenje je jednostavno i prilagođeno je i osobama sa invaliditetom.

Nakon dobijanja neophodne dokumentacije, od strane nadležnih organa, danas je počelo postavljanje prvih polupodzemnih kontejnera.

Dva kontejnera su postavljena u ulici Vuka Karadžića u blizini Zelene pijace "Centar".

Pražnjenje ovih kontejnera obavljaće se uz pomoć namenskog specijalizovanog vozila, a dinamika će zavisiti od brzine punjenja.

JKP Šumadija Kragujevac je iz sopstvenih sredstava finansiralo kupovinu polupodzemnih kontejnera u iznosu od 13.888.500,00 dinara bez PDV-a i nabavku nadgradnje za vozilo autosmećar u iznosu od 8.200.000,00 dinara bez PDV-a.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: