Ponedeljak, 16.07.2018.

20:38

15 dana zatvora za istrčavanje na teren tokom finala SP

Sud u Moskvi osudio je na 15 dana zatvora jednu od četiri osobe koje su uletele na teren za vreme finala Svetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske.

Izvor: Tanjug

15 dana zatvora za istrčavanje na teren tokom finala SP
Foto: Tanjug/AP

Sudija je optuženoj Veroniki Nikušini zabranio i da tokom iduće tri godine prisustvuje sportskim događajima, prenosi Rojters.

Troje preostalih koji su uhapšeni zajedno sa optuženom, sačekaće ponedeljak u pritvoru do izricanja presude.

Odgovornost za incident na Tviteru preuzela je feministička pank rok grupa "Pusi Rajot", čiji su članovi svojevremeno uhapšeni zbog protesta protiv ruskog predsednika Vladimira Putina u jednoj crkvi.

Za vreme drugog poluvremena finala u nedelju, tri osobe u belim majicama i crnim pantalonama uletele su na travnjak, iz dela koji se nalazio iza francuskog gola, dok je četvrta osoba pokušala da uđe na teren, ali su je sprečili redari, preneo je Rojters.

Tri osobe su trčale oko 50 metara, u različitim pravcima, pre nego što su ih redari oborili na zemlju i izvukli s terena. Utakmica je bila prekinuta manje od jednog minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: