Stanovnici Stepe protestovali na Slaviji FOTO/VIDEO

Stanovnici beogradskog naselja Stepa Stepanović blokirali su trg Slavija, jer zahtevaju da se u tom delu grada umesto crkve izgrade škola, vrtić i dom zdravlja.

Izvor: B92

Subota, 14.07.2018.

12:32

Stanovnici Stepe protestovali na Slaviji FOTO/VIDEO
Foto: B92

Oko fontane na Slaviji okupio se veliki broj stanara naselja koji su sa sobom poveli svoju decu kao i stanovnika drugih delova grada koji su došli da ih podrže.

Okupljeni nose transparente poput "Hoćemo dijalog", "Mama, hoću školu", "Hoću dom kulture, platili smo", "Opet se nešto bunimo" i "Nemam leđa, imam komšije".

Deo Slavije je blokiran za gradski prevoz i tako će ostati do 14 časova, do kad je protest traje.

Potpredsednica upravnog odbora naselja Stepa Stepanović Biljana Savić kazala je za agenciju Beta da tim protestom žele da obaveste javnost da su počeli radikalizaciju protesta i da od svojih zahteva neće odustati.

Stanovnici Stepe su protest nastavili u parku pored Slavije, gde će se zadržati do 14 časova. Oni su rekli da su to uradili da ne bi ometali druge Beograđane.

Učesnici su najavili radikalniji prostest u septembru ukoliko do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi. Oko fontane na Slaviji danas se okupio veliki broj stanara naselja koji su sa sobom poveli svoju decu kao i stanovnika drugih delova grada koji su došli da ih podrže. Ona je rekla da su se pismenim putem obraćali svima, od predsednika Srbije i premijerke do gradonačelnika Beograda, ali da im niko nije odgovarao na zahteve.

Savić je navela da stanovnici Stepe imaju pripremljene aktivnosti tokom leta, kao i za septembar, ukoliko im do tada zahtevi ne budu ispunjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: