Jedan odbornik vlasti nije glasao: "Ne služi na čast..."

Jedini odbornik većine koji na sednici Skupštine grada nije podržao poklanjanje niškog aerodroma državi bio je Nebojša Bogdanović iz SPS, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti
Podeli

Bogdanović je tražio da se obećanja Vlade za razvoj aerodroma pretvore u pisane garancije i u pravno-obavezujući sporazum između Grada i države, predlagao je i da se aerodrom pretvori u mešovito akcionarsko društvo, a ocenio je da limitiranje broja putnika vodi u ekonomsku smrt.

Tok tromesečne “afere aerodrom”, uz sve što je izrečeno i urađeno, Bogdanović je ocenio kao nešto što “ne može služiti na čast ni republičkoj, ni gradskoj vlasti”.

Retoriku centralne vlasti nazvao je “naredbodavnom i na momente uvredljivom”, a ona je, kako kaže, primljena podanički i bez pogovora.

Bogdanović je naveo da je u senci politike ostala pravna i ekonomska suština pitanja aerodroma, a ograničavanje broja putnika vidi kao najveći problem.

“Govori se o ograničavanju putnika na 1 milion, to nije malo, možda se u ovom trenutku čini i nedostižno, ali je nevolja u tome što ekonomija ne trpi limite. Svako ograničavanje nužno vodi najpre do stagnacije, a posle do pada. Limitiranje takođe odvraća potencijalne partnere. U ekonomskom smislu limitiranje broja putnika nužno dovodi aerodrom do propasti, ne odmah, ne za godinu, dve, tri, ali znači sigurnu ekonomsku smrt”, rekao je Bogdanović.

Za obećanja centralnih vlasti Bogdanović je rekao da ih je bilo dosta, ali je dodao da odbornici nisu dužni da ih “skupljaju po etru”.

“Zašto se to ne napiše? Ako su iskrena obećanja, a ja ne sumnjam da jesu, onda nije nikakav problem da se napišu. Ako neće da napišu onda imamo pravo da imamo skepsu u odnosu na izrečeno”, upitao je Bogdanović.

Zato je tražio da se formira gradski tim za pregovore s Vladom Srbije i da se napravi ugovor koji bi bio neka vrsta pravno-obavezujućeg sporazuma za budućnost niškog aerodroma.

Politika

strana 1 od 223 idi na stranu