"Truju nas sa otpadnom vodom iz deponije Duboko"

Meštani zaseoka Ponikovica Lunovog sela imaju problem sa vodom iz potoka Duboko. Voda je boje kafe, kaže jedan meštanin.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

10:23

Ilustracija/ Screenshot/TV O2

"Od kako je napravljena deponija Duboko povremeno se u našu reku ispuštaju otpadne vode i mi ne možemo da je koristimo. Ima dana kad je voda bistra, a evo jutros ni kokoške neće da je piju", rekao je Miloje Petrović za Glas zapadne Srbije.

Prema njegovim rečima, voda iz potoka Duboko, koji dolazi čak iz Buara, pre ulivanja ovih otpadnih voda, može da se koristi. „Od kako je napravljena deponija u reci nema živog stvora, čak ni zmije belouške.

Oni tvrde da je voda tehnički ispravna, ali kad oni uzimaju uzorke i gde, ja ne znam”, kaže Petrović.

Pored reke ima oko pet, šest hektara posadjene maline, koju je prerano uništio ovogodišnji grad i kiša. „Sada su počeli i više da puštaju zatrovanu vodu, misle namamo više maline da zalivamo i da nam ne treba. A ova reka se uliva i u Lužnicu, pa posle u Krapež i u Zapadnu Moravu i ne zagadjuju samo nas”, ističe Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: