Sreda, 20.06.2018.

15:55

"Nismo čestitali Makedoniji jer nema šta da se čestita"

Ministar Ivica Dačić izjavio je da Srbija nije čestitala Makedoniji na dogovoru o rešenju spora s Grčkom oko imena "jer nema šta da se čestita".

Izvor: Beta

screenshot/Tanjug

Dodao je da Srbija ima pozitivan stav o dogovoru.

Dačić je na konferenciji za novinare s kolegom iz Liberije rekao da je dogovor Atine i Skoplja bilateralno pitanje, i da Srbija nema potrebu da se uključuje jer nije "pozvana strana".

Dogovor Atine i Skoplja omogućuje napredak u integracijama Makedonije u NATO i Evropsku uniju.

"Nismo čestitali jer nemamo šta da čestitamo. Imamo pozitivno mišljenje i podržavamo svaki dogovor u kome se neko dogovori da se stvari reše mirnim putem", rekao je Dačić na pitanje da li je Srbija čestitala Makedoniji.

"Naravno da želimo da se reši i želimo svu sreću i Atini i Skoplju, da ne ulazimo u to ko se kako zove, i da to doprinese stabilnosti regiona", rekao je Dačić.

On je rekao i da svi čekaju kraj procesa dogovora Makedonije i Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: