Petak, 08.06.2018.

12:20

Vesić: Jasno je, Đilas hoće da...

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da nakon "burne" sednice Skupštine grada postaje očigledno da grupa oko Đilasa pokušava da opstruiše rad.

Izvor: Tanjug

Vesić: Jasno je, Đilas hoće da...
Tanjug, Filip Krainèaniæ

Vesić je podsetio da Dragan Đilas u prošlom sazivu nije prisustvovao ni jednoj sednici gradskog parlamenta, iako je za to primao platu.

Prve dve sednice Skupštine grada definisane su zakonom, objasnio je on za Pink i dodao da se na prvoj bira predsednik skupštine, zamenik predsednika i sekretar, a na drugoj gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i Gradsko veće.

"One su na neki način protokolarne i potpuno je normalno da se omogući parnamentarnoj većini da izabere ljude koji predstavljaju tu većinu. Mi smo na ovim izborima osvojili skoro 45 odsto glasova i to je najveća i najubedljivija pobeda koju ja pamtim da je bilo koja stranka osvojila od uvođenja višestranačkog sistema", naglasio je Vesić i dodao da predstavnici opozicije pokušavaju da spreče da se konstituiše gradska vlast, te da time hoće da prekroje izbornu volju građana.

On je naveo da Nikola Jovanović, potpredsednik stranke Vuka Jeremića, govori o korupciji, dok je "njegov šef optužen za učešće i međunarodnoj kriminalnom lancu". "Nisu nam objasnili odakle milioni evra iz Hong Konga koji su uplaćivani nevladinoj organizaciji koju vodi Vuk Jeremić. Odakle Ambasadi Katara iz Berlina da uplati 200.000 evra Vuku Jeremiću i za kakav to projekat u Srbiji", naveo je Vesić i dodao da su Jeremić i njegovi saradnici od svoje nevladine organizacije napravili "medjunarodnu perionicu novca", koristeći pri tom položaj koji je Jeremić imao kao predsednik Generalne skupštine UN.

Vesić je rekao i da se Dragan Đilas, kao bivši gradonačelnik, nije javio za reč na jučerašnjoj sednici gradskog parlamenta, iako je bio nosilac liste."A onda izađe i priča pred novinarima da je SNS na ovim izborima osvojila 55 odsto glasova, SPS šest odsto, što je 61 odsto, što znači da 49 odsto građana nije bilo zadovoljno načinom na koji je ova vlast vodila grad. On čak ne zna ni da sabira, jer je 61 plus 49 jednako 110", rekao je Vesić.

On je dodao da predstavnici opozicije pokušavaju da ometaju konstituisanje Skupštine grada, ali da to neće sprečiti one koji žele da rade da to čine.

Glavna primedba protivnika vlasti, naveo je zamenik gradonačelnika, je što su kandidati za gradonačelnika i zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća izabrani na sednici Gradskog odbora SNS.

"Od kad je politike, svaka stranka koja dobije većinu predlaže kandidate", istakao je Vesić i dodao da opoziciju u Skupštini grada Grad ne interesuje, te da nikad "nisu otišli u Borču, ne znaju gde je Altina, Leštani, Stepojevac, ali su zato svake nedelje u Hong Kongu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: