Vučić nastavlja posetu Azerbejdžanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nastavlja posetu Azerbejdžanu susretom sa predsednikom parlamenta te zemlje i razgovorima sa privrednicima.

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

06:45

Vučić nastavlja posetu Azerbejdžanu
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Prisustvovaće i otvaranju Centra za srpski jezik i kulturu kada će mu biti uručen počasni doktorat.

Kako je predviđeno, Vučić će aktivnosti započeti polaganjem venca na Spomenik lideru nacije Hejdaru Alijevu (ocu aktuelnog predsednika), kao i na Spomenik palim borcima.

Zatim će se sastati sa predsednikom Narodne skupštine Azerbejdžana Oktajom Asadovim. Sledi otvaranje "Centra za srpski jezik i kulturu" u Bakuu kada će mu biti uručen i počasni doktorat.

Predsednik Srbije će obići i spomenik Nikoli Tesli u Bakuu i položiti cveće.

Boravak u Azerbejdžanu biće prilika i za susret sa tamošnjim privrednicima.

Posetu Bakuu Vučić završava obilaskom nove zgrade srpske ambasade i Starog grada.

Vučić je juče razgovarao sa predsednikom Ilhamom Alijevom kada je potvrđeno da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja, da će se i dalje međusobno podržavati kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i celovitosti. Posebna pažnja posvećena je daljem unapređenju ekonomske saradnje koja, iako ima velike potencijale, ne prati nivo političkih odnosa i prijateljstva između dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: