Kuburović i Konovalov: Dobre veze u oblasti pravosuđa

Sankt Peterburg -- Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravde Rusije Aleksandar Konovalov saglasili se da između dva ministarstva postoje dobre veze.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Dragan Kujundžić
Tanjug, Dragan Kujundžić

Kako su istakli u prethodnom periodu postojala je dobra veza dva ministarstva kada je reči o borbi protiv ekstremizma i izrazili zadovoljstvo nedavno zaključenim sporazumom izmedju tužilaštava dve države, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Kuburović se sa Konovalovim sastala u Sankt Peterburgu gde boravi povodom održavanja Osmog međunarodnog Foruma u oblasti pravosuđa, a sa ruskim kolegom razgovarala je o saradnji u oblasti pravosuđa, kao i o daljem unapređenju odnosa dva ministarstva.

Konovalov je istakao da između srpskog i ruskog naroda vladaju bratske veze, te da takve odnose treba negovati i između nosilaca pravosudnih profesija dve države.

Ruski ministar pravde izrazio je veliko zadovoljstvo zbog saradnje na polju međunarodno-pravne pomoći, uz ocenu da i pored tako dobrih odnosa, uvek treba stremiti boljem i daljem unapredjenju saradnje, saopštilo Ministarstvo.

Ruski ministar zahvalio je srpskoj delegaciji sa ministarkom Kuburović na čelu na učešću na prestižnom pravnom forumu, koji ove godine broji više od 4.000 učesnika.

Ministarka pravde Srbije osvrnula se na Ugovor iz 1962. godine, na osnovu kojeg se odvija saradnja sa Ruskom Federacijom i što je još jedan razlog koji potvrđuje potrebu zaključenja novog Ugovora.

Kuburović i Konovalov, pored saradnje u krivičnim stvarima, osvrnuli su se i na saradnju dva ministarstva u gradjanskoj materiji, naročito na onu koja postoji izmedju dve Komore javnih izvršitelja.

Kuburović boravi od 16. do 19. maja u zvaničnoj poseti Sankt Peterburgu, na poziv Ministarstva pravde Ruske Federacije, povodom održavanja Osmog međunarodnog Foruma u oblasti pravosuđa.

Politika

strana 1 od 276 idi na stranu