"Obaveza svih da se sećaju žrtvi NATO bombardovanja"

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je obaveza svih da se sećaju svake žrtve i svakog izgubljenog života tokom bombardovanja 1999. godine.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

16:17

Foto: Tanjug / Jaroslava Pap

Osim toga, on je naveo da građani “pamćenjem stradanja tokom NATO bombardovanja 1999. godine nikada ne dozvole da se takvo zlo ponovo dogodi”.

Pašalić je u pisanoj izjavi povodom 19. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije naveo da "bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, 19 zemalja napalo je SR Jugoslaviju, učinivši je žrtvom najbrutalnije agresije u novijoj istoriji Evrope i sveta".

"Dvadesetčetvrtog marta, pre 19 godina, počeo je vazdušni napad NATO alijanse na Saveznu Republiku Jugoslaviju, tokom kojeg je, za 78 dana bombardovanja poginulo 2.000 civila i više od 1.000 vojnika i policajaca", naveo je Pašalić.

Sutra se navršava 19 godina od početka vazdušnih napada NATO na tadašnju SRJ, koji su trajali 11 nedelja i u kojima je, prema različitim izvorima, poginulo nekoliko hiljada civila i oko 1.000 policajaca i vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: