Radulović podneo žalbu Ustavnom sudu zbog "lažne liste"

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović podneo je žalbu Ustavnom sudu, saopšteno je danas.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2018.

16:23

Radulović podneo žalbu Ustavnom sudu zbog

Radulović zahteva da Ustavni sud hitno donese privremenu meru kojom će kako se navodi, sprečiti "lažnu" listu "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad" da učestvuje na beogradskim izborima, dodaje se.

Po navodima DJB, razlog za upućivanje žalbe je "šteta koja može nastupiti kako za listu 'Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu a da se oni ne vrate', ali i za birače koji će svoj glas dati suprotno svom političkom uverenju i svojoj slobodi misli".

Radulović je podneo i Visokom savetu sudstva zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i razrešenje sudija Upravnog suda Gordane Džakule, Slađane Bojović i Radojke Marinković pošto je taj sud 21. februara odbacio žalbu koju je lider DJB podneo protiv Gradske izborne komisije (GIK) zbog proglašenja izborne liste "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad".

Navodeći da je Upravni sud doneo rešenje kojim tvrdi da je Saša Radulović poslanik, a da nije birač i kandidat, predsednik DJB je u žalbi Ustavnom sudu ocenio da je takvo rešenje "skandalozno" i da su njime prekršena ljudska prava i kandidata ali i svih birača u Beogradu. "Predlažemo da Ustavni sud obustavi izvršenje osporenih akata i to Rešenja Upravnog suda i Rešenja GIK. Ovo može naneti nesagledivu štetu javnom poretku Srbije, pa je stoga neophodno da se odluka donese pre održavanja izbora, tačnije pre 4. marta 2018. godine", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: