Nedelja, 04.02.2018.

12:12

DSS: Promena izbornog sistema prva mera

Promena izbornog sistema, osnivanje novih opština i vraćanje nadležnosti njima su mere koje će doprineti da upravljanje Beogradom bude efikasnije i čestitije.

Izvor: Beta

DSS: Promena izbornog sistema prva mera

To je izjavio kandidat za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović.

Jovanović, koji je i predsednik Demokratske stranke Srbije ;je danas na Bajlonijevoj pijaci razgovarao s prodavcima a potom novinarima rekao da "Beograd ima mnogo problema a da DSS ima rešenja kako da obezbedi efikasnije i čestitije upravljanje gradom".

"Kada vidim ovo danas sa hiljadu štandova političkih stranaka još sam uvereniji da je prva mera koju hoćemo da sprovedemo, promena izbornog sistema, najvažnija", kazao je Jovanović.

On je dodao da beograđani treba da biraju i odbornike i gradonačelnika po imenu i prezimenu, odnosno, kako je rekao "da se ukine integralni, proporcionalni izborni sistem, da beograđani znaju koga biraju".

Prema njegovim rečima, upravljanje Beogradom bi bilo bolje kada bi bile osnovane nove opštine.

"Smatramo da bi bilo bolje upravljanje Beogradom da se osnuje niz novih opština, dakle Mirijevo i Bežanijska Kosa, Batajnica i Dunavski venac i vrlo verovatno Žarkovo", rekao je Jovanović.

On je ocenio da bi trebalo izvršiti decentralizaciju, da mnoge nadležnosti koje je "grad preuzeo 2008. godine a zatim i 2011. godine treba vratiti opštinama, od legalizacije do pitanja urbanizma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: