Sreda, 31.01.2018.

12:11

Premijer Crne Gore u Prištini: Glavna tema demarkacija

Premijer Crne Gore Duško Marković razgovaraće u Prištini sa najvišim zvaničnicima Kosova, a jedna od glavnih tema biće demarkacija.

Izvor: Beta

Premijer Crne Gore u Prištini: Glavna tema demarkacija

Tokom posete Kosovu premijer Marković sastaće se sa premijerom Ramušom Haradinajem, predsednikom Hašimom Tačijem i predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem.

Razgovaraće se i o pitanju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom koji je potpisan 2015. godine i koji je Skupština Crne Gore ratifikovala.

"U interesu je svih da se pitanje demarkacije što pre reši. Sada je to pitanje u rukama poslanika Skupštine Kosova", izjavila je za prištinske medije direktorka kancelarije za odnose sa javnošću u kabinetu premijera Kosova Donjeta Gaši.

Gaši je najavila da će se tokom posete razgovarati i o organizovanju zajedničke sednice Vlada Kosova i Crne Gore.

"Poseta crnogorskog premijera biće fokusirana ka daljem razvoju bilateralnih odnosa. Ima mnogo oblasti u kojima se mogu unaprediti odnosi. Zajedničke sednice dve vlade su se u slučaju Albanije pokazale uspešnim i planiramo da je održimo sa Makedonijom i takodje i sa Crnom Gorom", kazala je Gaši.

Kada je u pitanju demarkacija granične linije izmedju Kosova i Crne Gore premijer Marković je više puta ponovio da je to za Crnu Goru okončano ratifikacijom sporazuma u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: