Mladićev sin: Tešio je majku, boriće se dok je živ

Sin Ratka Mladića, osuđenog na doživotnu robiju, rekao je da današnje donošenje presude pred Haškim tribunalom nije bilo lako za slušanje.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

18:15

Mladićev sin: Tešio je majku, boriće se dok je živ
Screenshot/Prva

Darko Mladić je za Prvu televiziju naveo da je presuda bila očekivana, jer su i optužnica i presuda davno napisane.

“Mi smo odbacili presudu. Videli ste kolika je pristrasnost suda, odbijanje da se priznaju srpske žrtve. Takav odnos su imali sve vreme, nije bilo za očekivati da na kraju mandata sud nešto drugo kaže. Sve to govori o jednoj političkoj usmerenosti suda“, rekao je Darko Mladić.

Kako je dodao, nakon donošenja presude, on i njegova majka posetili su Ratka Mladića, koji je imao visok pritisak, a “otac je tešio majku“.

“Išli smo da ga vidimo jer je imao visok pritisak. On je tešio majku i rekao da ne brine. Rekao je da će se boriti dok je živ. Ovde se radi o presudi jednom narodu“, dodao je Darko Mladić.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je nakon presude da ovo nije presuda jednom narodu, ali se Darko Mladić nije saglasio sa tim.

“On nije rekao da je ignorisao 40.000 mrtvih Srba, da je oslobodio ljude koji su lično govorili da su ubijali Srbe. Ovakve zloupotrebe su za žaljenje. Mladić nije bio ni u Siriji, ni u Avganistani, Ukrajini, a jedna strana koja je protiv nas je u svim tim ratovima“, zaključio je on.

Da podsetimo, general VRS Ratko Mladić osuđen je na doživotnu robiju. U Hagu je proglašen krivim po svim tačkama optužnice, izuzev prve koja se tiče genocida u šest opština u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: