Mediji "zamrznuti" – okidač za haos je Mugabeova supruga?

Lider omladine partije predsednika Zimbabvea Kudzai Čipanga je uhapšen, dan pošto je izjavio da je članstvo spremno da umre za odbranu Roberta Mugabea.

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2017.

09:52

Mediji
Getty images

Šef omladine Zunu-PF je prethodno istakao da pruža podršku Mugabeovoj supruzi Grejs, koja je bila viđena kao njegova naslednica na čelu vlasti.

Upravo je ta najava, prema procenama svetskih medija, bila okidač za angažovanje vojske i puč koji je u toku.

Kako bi uspeo u toj nameri, Mugabe je smenio potpredsednika Emersona Mnangagvu, koji je smatran favoritom da nasledi 93-godišnjeg lidera.

Istovremeno, državni mediji u Zimbabveu kao da ne znaju kako da se postave u novonastaloj situaciji, te na sajtu lista Herald nema nijedne vesti o tome da se “nešto dešava“, iako se svetom šire informacije o puču.

Podsetimo, vojni zvaničnici Zimbabvea su saopštili da su preuzeli vlast nad "ciljanim" tačkama - "kriminalcima koji okružuju predsednika te zemlje Roberta Mugabea".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: