Vučić primio pismo Si Đinpinga

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/Kenzaburo Fukuhara
Foto: EPA/Kenzaburo Fukuhara

Đinping u pismu na čestitkama povodom održavanja 19. nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine i reizbora za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.  

"Kinesko-srpski odnosi su u odličnom trendu razvoja i time komunikacija između dve vladajuće partije ima važnu i vodeću ulogu u produbljivanju razumevanja, poverenja i u podsticanju bilateralne saradnje u svim oblastima", ističe se u pismu predsednika NR Kine.

Kako je saopštila pres-služba predsednika Vučića, u pismu se još, između ostalog, kaže:

"Prijateljstvo između Kine i Srbije ima dugu tradiciju, dve države su važni i pouzdani strateški partneri. Poslednjih godina, intenziviraju se posete na visokom nivou, neprekidno se ojačava međusobno političko poverenje i aktivno se sprovode kulturne razmene i saradnja. Srbija posebno aktivno učestvuje i ima vodeću ulogu u izgradnji 'Pojas i put' kao i u 'Saradnji 16+1', postigla je bogate rezultate u uzajamno korisnoj saradnji, a praktična saradnja između dve strane donosi konkretnu dobrobit našim narodima".

Kineski predsednik je, takođe, istakao da pridaje veliku pažnju razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

"Ja pridajem veliku pažnju razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije i želim da sa Vama ulažem zajedničke napore tako da dve vladajuće partije imaju što veću političku i društvenu vodeću ulogu, jačaju razmenu iskustva o upravljanju države, kako bi doprinele razvoju odnosa naših dveju zemalja i izgradnji zajedničke budućnosti čovečanstva", navodi se u pismu Si Đinpinga.

strana 1 od 222 idi na stranu