Odalović: Povlačenje diplomata razumna odluka i poruka

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio da je povlačenje osoblja ambasade Srbije u Makedonije razumna i vrlo jasna poruka.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

10:18

Odalović: Povlačenje diplomata razumna odluka i poruka
Tanjug, arhiva

"Iskoristićemo narednih desetak dana da izvršimo unutrašnju konsolidaciju i da se sa našim osobljem pripremimo za povratak sa aspekta bezbednosti i svega onoga što se dešavalo", kazao je Odalović za Radio-televiziju Srbije.

Navodeći da je Makedonija ničim izazvana proteklih nekoliko meseci promenila odnosi i politiku prema Srbiji, Odalović je rekao da je odnos prema našem osoblju u Makedoniji gori neko odnos nekih "zemalja sa kojima imate sporove" jer, kako je naveo, te zemlje iskazuju više poštovanja prema diplomatskim predstavnicima.

Komentarišući saopštenje makedonske vlade da će prilikom glasanja o članstvu Kosova u Unesku imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU, Odalović je rekao da je takav stav neodgovoran i da je Srbija od suseda najmanje očekivala da budu neutralni.

"Unesko nije organizacija evropskog karaktera, a čak ni članice EU ne podržavaju takav stav. Najmanje što smo očekivali od suseda je da budu neutralni", rekao je Odalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: