Ponedeljak, 31.07.2017.

22:11

"Jugoslavija, Irak, Libija-nikakvi rezultati NATO akcija"

NATO akcije nakon Hladnog rata nisu dale nikakve rezultate o bezbednosti, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško.

Izvor: Sputnjik

Foto: Gettyimages

On je naveo da NATO akcije, uključujući i bombardovanje Jugoslavije, nisu dala nikakve rezultate kada je reč o osiguravanju bezbednosti u Evropi.

Pored Jugoslavije, Gruško je spomenuo i invaziju na Irak, ali i bombardovanje Libije – operacije u kojima je učestvovala Alijansa.

„Sve je to dovelo do toga da se javnost u zapadnoj Evropi umorila od svih velikih operacija, dok NATO nije uspeo da pokaže sposobnost da spreči nove pretnje poput migracije, terorizma i organizovanog kriminala“, ocenio je on u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

Stalni predstavnik Rusije pri Alijansi je podsetio da je jedan od generalnih sekretara, koji je bio na čelu NATO-a u poslednjih dest godina direktno priznao – „da nije bilo ukrajinske krize, trebalo bi je izmisliti“.

Istovremeno, Gruško je rekao da antiruska retorika među predstavnicima zemalja-članica NATO-a slabi u poslednje vreme.

„Kada je reč o trenutnoj situaciji, nema sumnje da će NATO nastaviti da sprovodi istu politiku. Međutim, kada je reč o antiruskoj retorici, ona je sve slabija, a argumenata koji idu u prilog rusofobije sve je manje“, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: