Meksiko: Plan za izgradnju zida neprijateljski, loša ideja

Meksiko Siti -- Meksiko je ponovo kritikovao namere američkog predsednik Donalda Trampa da izgradi zid na granici sa tom zemljom, nazivajući taj plan "neprijateljskim".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sekretar meksičkog Ministarstva spoljnih poslova Luis Videgaraj je izjavio da je taj Trampov plan "loša ideja" i da time ništa neće postići.

Videgaraj je ponovio da Meksiko neće dati ni centa za izgradnju tog zida, prenela je agencija AP.

Prema njegovim rečima, vlada Meksika će razmotriti mogućnost smanjenja saradnje u oblasti bezbednosti sa SAD ako se razgovori o imigracijama i trgovini ne budu odvijali kako treba.

Meksiko sarađuje sa SAD u borbi protiv narko kartela, napominje AP.

Nešto ranije, Tramp je ponovio obećanje da će da izgradi zid duž američke granice sa Meksikom da bi sprečio ilegalnu imigraciju, iako je nagovestio da je spreman da odloži raspravu o finansiranju tog projekta da bi se izbeglo moguće zatvaranje vladinih agencija ove nedelje.

"Nemojte da dozvolite lažnim medijima da vam govore da sam promenio stav o zidu. Biće sagrađen i pomoći će da se zaustavi trgovina drogom i ljudima”, napisao je Tramp na Tviteru.

"Zid je veoma važno oruđe u zaustavljanju priliva droge u našu zemlju i trovanju naše mladeži (i mnogih drugih)", objavio je Tramp.

Tramp je u ponedeljak rekao grupi konzervativnih novinara u Beloj kući da rasprava oko finansiranja zida, koji bi po nekim procenama mogao da košta 20 milijardi dolara, može da sačeka do septembra.

Svet

strana 1 od 482 idi na stranu