Dačić nezadovoljan primenom Briselskog sporazuma

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nije zadovoljan kako se sprovode sporazumi između Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2016.

15:21

Dačić nezadovoljan primenom Briselskog sporazuma
Foto: Tanjug

"Albanci to uporno izbegavaju. To je neozbiljno. Ono što smo se dogovorili mora da bude sprovedeno. Mislim da će to biti tema razgovora koji će premijer voditi u Briselu u nastavku dijaloga", rekao je Dačić.

Dijalog premijera Kosova i Srbije biće nastavljen 27. januara.

Bivši premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić su u aprilu 2013. potpisali Briselski sporazum čiju okosnicu čini ZSO, a čije formiranje još nije počelo.

Dačić je na konferenciji ponovo osudio skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini.

Skrnavljenje hrama, kako je rekao, govori da kosovo ne samo da ne želi da zaštiti srpsku kulturnu i versku baštinu, već da sistematski radi na njenom uništavanju i da za to kao nagradu dobije da većina evropskih zemalja glasa da Kosovo postane članica UNESK-a.

"Kosovo je jedino mesto u Evropi gde nekažnjeno jedan hrišćanski hram možete da pretvorite u javni toalet. Zamislite da je to urađeno sa jednim muslimanskim hramom, negde na bliskom istoku, ili tamo gde je islam dominantan", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: