Đurić: Tahiri stvara dodatnu tenziju u dijalogu

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da ministarka u kosovskoj vladi Edita Tahiri daje doprinos stvaranju tenzije u dijalogu sa Beogradom.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2015.

22:13

Default images
Foto: Beta

On je naveo da Tahiri na neistinama uasnovanim napadom na predsednika republičke Vlade daje doprnos dodadnoj tenziji, koja je uzrokovana ovonedeljnim gašenjem sporazuma od strane Prištine.

Đurić je u izjavi Tanjugu istakao da konstantnim opstruisanjem i iskrivljenim tumačenjem briselskih razgovora i dogovora, Tahiri i njene kolege u privremenim institucijama u Prištini dovode u pitanje svoju iskrenost i posvećenost dijalogu i normalizaciji odnosa.

"Kada je pitanju imovina koju je Tahiri pobrojala, ne vidimo razlog zašto ona i njene kolege u privremenim institucijama u Prištini beže od diskusije o tome, osim ako nije zbog toga što znaju da Beograd poseduje dokumentaciju za sve te objekte i resurse, i dokaze da su u pitanju objekti i imovina koju smo decenijama stvarali i podigli našim parama i koja je nedvosmisleno u našem vlasništvu", rekao je Đurić.

Tahiri je prethodno izjavila da su turisticki potencijali Brezovice, Trepča, Gazivode, i ostali rudnici "nacionalna imovina Kosova", kao i da u razgovorima koji su vođeni u Briselu nikada nije razgovarano o imovini, preneo je Radio KiM.

Ona je rekla da je to Srbija pokušala da inicira u Briselu, ali da Priština to nije prihvatila. "Nikada nismo prihvatili da to bude na dnevnom redu, iako ste možda nekoliko puta čuli da je gospodin (Aleksandar) Vučić govorio: "Pricali smo o ovome i onome...". Želim da vas uverim da to nikada nije bilo tako", kazala je Tahiri novinarima srpskih redakcija na Kosovu, preneo je KiM radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: