Palma: Albanci imaju podršku tri velike sile

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković ocenio je da Albanci na KIM za blokadu primene Briselskog sporazuma imaju podršku tri velike svetske sile.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2015.

13:14

Default images
foto: Beta

On nije precizirao na koje misli, ali je rekao da su to jedna preko bare, druga u Evropi i još jedna.

"To što ne poštuju Briselski sporazum, što neće da dozvole se formira Zajednica srpskih opstina, Sud za ratne zločinje pripadnika OVK... Oni to ne rade sami, za to imaju podršku tri velike sile, jedna je preko bare, druga u Evropi i još jedne", rekao je Marković novinarima.

Marković je upitao i zašto po tom pitanju ćute Evropa i Brisel.

"Ne oglašavaju se oni koji sve vreme traže od Srbije da poštuje ono što međunarodna zajednica traži od nje", istakao je Marković i dodao da "neki od evropskih predstavnika kao što je Majkl Davenport (šef kancelarije EU u Srbiji) nisu podigli glas i nisu otišli na Kosovo da kažu tamošnjim Albancima zašto ne poštuju ono što su potpisali".

"Ali, taj Davenport je podigao glas i bio na čelu kolone gej parade u Beogradu, jer žele da nam prikažu kako su to evropske vrednosti, ali to nisu vrednosti za koje se Srbija zalaže", rekao je Marković.

Marković je ponovio da je "Srbija ispunila sve svoje obeveze i Evropa mora Srbiju da primi u EU kao časnu i poštenu državu, kao državu koja je najbolje zbrinula azilante sa Bliskog Istoka, jer je srpski narod doživeo golgotu i zna kako je kada vas neko protera sa ognjišta".

Marković se osvrnuo i tribinu koju je juče održao u Leskovcu, ocenivši da, sudeći po broju onih koji su došli da ga čuju, JS ima veliku podršku na narednim izborima.

Lider JS je dodao da ta stranka u Leskovcu ima 124.000 birača "od kojih 74.000 izlazi na izbore".

"Ovih 2.800 ljudi koji su bili u Hali sportova su reprezentativni uzorak i za Leskovac i za Srbiju", uveren je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: