Vulin: ZSO kruna Briselskog sporazuma

Subotica -- Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je Zajednica srpskih opština kruna Briselskog sporazuma i da se nada da će ona povećati bezbednost Srbima na KiM.

Izvor: Tanjug
Podeli

Osim toga, Vulin je izrazio da će povećanje bezbednosti za Srbe na Kim značiti i veću bezbednost “za sve Srbe koji budu poželeli da posete svoje Kosovo”.

''Zajednica srpskih opština je kruna Briselskog sporazuma, ali moramo biti svesni da će biti uspešna onoliko koliko budu uspešni, posvećeni i vredni Srbi koji je budu činili'', rekao je Vulin.

Kako je rekao, kakve ljude budemo postavljali, između sebe budemo birali i kako se budemo ponašali prema Zajednici srpskih opština toliko će ona uspešna biti.

''Ukoliko uspemo da prevaziđemo sve podele na sever i jug i budemo vodili računa o Srbima koji žive u enklavama i ovoj deci, koja možda po prvi put vide slobodnu ulicu i ne moraju da se plaše kada govore srpskim jezikom, onda će ZSO biti prava kruna Briselskog sporazuma i svih naših napora'', rekao je Vulin.

Tada će, život za Srbe na KiM zaista postati lakši i bolji, dodao je ministar.

Vulin je istakao i da su Srbi na Kosovu najnapaćeniji i zato najvoljeniji deo srpskog naroda, ponavljajući da je svaki ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju.

strana 1 od 199 idi na stranu