MH370: Pronađeni jastučići i prozorska okna

Posle dela krila, nedaleko od ostrva Reinion pronađeni su jastučići za sedišta i prozorska okna za koje se veruje da pripadaju nestalom avionu na letu MH370.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2015.

11:03

Default images
foto: Beta/AP

Te informacije su prosledili malezijski zvaničnici, svega dan pošto je potvrđeno da je deo krila koji je pronađen nedaleko od ostrva u Indijskom okeanu.

Avion malezijske avio-kompanije nestao je sa radara u martu prošle godine sa 239 putnika i članova posade, na letu od Kuala Lumpura do Pekinga.

Prošle sedmice dva metra dugačak deo krila, sa morskim račićima prikačenim na površini, pronađen je u blizini francuskog ostrva, a stručnjaci su potvrdili da pripada avionu tipa "boing 777".

Francuski i malezijski eksperti počeli su danas da ispituju deo avionskog krila za koji mnogi veruju da bi mogao da bude prvi opipljivi trag o sudbini nestalog aviona "Malezija erlajnsa" na letu 370.

Metalni deo je pronađen na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu i poslat u Francusku, gde su istražitelji iz Malezije, Francuske i SAD utvrdili da pripada nestalom "boingu 777" malezijske avio-kompanije, prenosi AP.

Pored toga što će utvrditi poreklo pronađenog dela, kako analitičari navode, istražitelji će ga ispitati uz pomoć moćnih mikroskopa kako bi stekli uvid u pravi uzrok pada aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: