Priznanje NATO ipak ima značaj

Profesor Fakulteta političkih nauka Dragan Simić ocenio da iako zakasnelo priznanje NATO da je bez saglasnosti SB UN bombardovao Srbiju, ima veliki značaj.

Izvor: Beta, RTS

Četvrtak, 17.04.2014.

08:53

Default images

"Svima je stalo da makar i naknadno postoji preispitivanje tih država, naroda, koji su bombardovali Srbiju, da to i revidiraju. Ovo priznanje, iako je zakasnelo, ima svoj značaj", kazao je Simić na Radio-televiziji Srbije.

On je naveo da izjava NATO o tome pokazuje da se i "velike sile preispituju" i da je dobro da se u svetu razgovara o onome što se dešavalo 1990-ih godina.

"Neko ko je oštećen kao što je Srbija bila, ko i dalje trpi posledice na teritoriji Kosova i Metohije, i gleda materijalne posledice, dužan je da pokreće tu temu kako bi se o tome razgovaralo", rekao je Simić i dodao da ga čudi što ta tema nije do sada pokretana na domaćem političkom nivou.

NATO je prošle nedelje objavio, u dokumentu o ukrajinskoj krizi, da su "NATO vazduhoplovni udari bili u skladu s međunarodnim pravom, iako bez specifične rezolucije (Saveta bezbednosti UN) koja bi to odobrila".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: