"Glasovi će se brojati u Mitrovici"

Član CIK Nenad Rikalo izjavio da će se prebrojavanje glasova na ponovljenim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice obaviti na licu mesta.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2014.

09:21

Default images

Rikalo je, nakon što je obišao glasački centar u Osnovnoj školi Sveti Sava, kazao da su sva biračka mesta na teritoriji Severne Kosovske Mitrovice otvorena na vreme i da do sada nije bilo nikakvih problema i primedbi.

"Glasackci materijal je prisutan i imamo situaciju da su od 7 časova birači počeli da glasaju," rekao je Rikalo, dodajući da je izlaznost na početku glasanja mala i da treba imati u vidu da je danas nedelja, te se očekuje da će glasači tek kasnije izaći na glasanje.

Kada je reč o prebrojavanju glasova Rikalo je podsetio da je to jasno uređeno zakonom o opštim izborima članom 101. tačka 4. koji kaže da će se glasovi prebrojavati na glasačkom mestu odmah nakon zatvaranja.

"Nema razloga da se bilo kakvi drugi scenariji razmatraju. Prebrojavanje će biti ovde. Bezbednost je na najvišem mogućem nivou," naglasio je on.

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas se održavaju ponovljeni izbori na kojima građani, četvrti put u nepuna četiri meseca, biraju gradonačelnika.

Građani biraju između četiri kandidata - Olivera Ivanovića – kandidata Građanske inicijative "SDP", Gorana Rakića iz GI "Srpska", Muse Miftarija iz Demorkatskog saveza Kosova i Fljorenta Azemija iz Demokratske partije Kosova.

Biračka mesta biće zatvorena u 19.00 sati, a pravo glasa u sedam centara na 33 biračka mesta ima 28.429 birača, što je za oko 500 više nego na prethodnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: