Vučić: "Grom" nije bio "provaljen"

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić pripisao je uspeh akcije "Grom" činjenici da prvi put informacije o jednoj takvoj operaciji nisu unapred "procurile".

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2013.

15:02

Default images

Vučić je rekao da se to ranije događalo sa sličnim operacijama, jer su narko-dileri imali "svoje ljude" u vlasti.

On je izjavio da je u akciji "Grom", koja je izvedena na 919 lokacija širom Srbije, postupak pokrenut protiv 274 osobe, a da je u nastavku operacije privdeno još 28 osoba.

Uhapšeni su, objasnio je, oni koji diluju drogu našoj deci, kod kojih su pronađeni arsenali oružja, koje im služi za ubijanje pripadnika rivalskih grupa i napade na organe reda, rekao je Vučić meštanima Srpskog Miletića, sela nadomak Odžaka.

On je dodao i da je pronađeno toliko droge da je moglo da se "snabde pola Meksika".

Prema njegovim rečima, ta vrsta kriminalnih aktivnosti dostigla je tolike razmere zato što su i narko-dileri imali svoje ljude u vlasti, pa su mogli da dobiju korisne informacije i da izbegavaju privođenja.

"Ovo je prvi put da nisu znali kad kreću hapšenja, prvi put da nije akcija bila provaljena, iako se radilo o akciji velikih razmera i zato je imala ovakve rezultate", rekao je Vučić.

On je naveo, u tom kontekstu, da je Srbija prvi put posle 12 godina napredovala na listi brobe protiv korupcije.

Reagujući na ovu vests DS je pozvla Vučića da iznese dokaze za tvrdnje su narko-dileri imali svoje ljude na vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: