Ribar upecao piranu usred Leskovca

Leskovac -- U reci Veternici, koja protiče kroz Leskovac, ribolovac Dragan Mihajlović ulovio je piranu tešku 900 grama i dugu 35 centimetara.

Izvor: B92
Podeli

Ribolovci i građani iznenađeni su i uplašeni zbog ulova jedne od najopasnijih riba. Piranu, vrstu ribe koja živi u reci Amazon u Južnoj Americi, Dragan Mihajlović upecao je u Veternici nedaleko od centra Leskovca. On je pre dva dana došao na reku da peca klenove, ali je kući odneo piranu tešku skoro kilogram.

U vađenju ribe iz reke pomogla su mu i deca koja su se igrala nedaleko od obale.

Leskovački ribolovci ne znaju kako je pirana došla u Veternicu, ali znaju da nikada do sada u toj reci nije bilo egzotičnih riba.

Oni koji se bave akvaristikom smatraju da je piranu u reku bacio neko ko tu vrstu riba čuva u akvarijumu, a prema njihovoj oceni, u reci Veternici ima dovoljno hrane za pirane.

U vodama Južne Amerike postoji oko 30 vrsta pirana. Neke vrste mogu legalno da se gaje u akvarijumima, ali ne i da se bacaju u reke.

Leskovački ribolovci očekuju da ribolovačko društvo angažuje stručnjake koji proučavaju život riba i da se ispita da li u Veternici ima još koji primerak pirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu