"Belgija uskoro ratifikuje SSP"

Belgija će u najskorije vreme ratifikovati SSP sa EU, a interes za ulaganja u Srbiju raste, izjavio je potpredsednik vlade Božidar Đelić.

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2011.

17:59

Default images

"Pozvao sam poslanike da što pre završe komplikovani proces ratifikacije SSP, s obzirom da je Belgija jedna od četiri zemlje koje ga još nisu usvojile", rekao je Đelić posle susreta sa članovima mešovitog komiteta za spoljne odnose gornjeg i donjeg doma belgijskog parlamenta.

"Naišao sam na pozitivan prijem", rekao je potpredsednik srpske vlade i objasnio da je do zastoja došlo zbog izuzetno komplikovanog sistema, koji zahteva usaglašavanje sedam nižih zakonodavnih tela.

Đelić je kazao da su belgijske poslanike, osim situacije na Kosovu i Metohiji, najviše zanimale društvene i ekonomske prilike u Srbiji.

"Očigledno je da je nedavna velika investicija Deleza imala veliki uticaj, tako da se sve veći broj kompanija interesuje za ulaganja u
Srbiju", istakao je on.

Đelić se ranije danas sastao s belgijskim ministrom spoljnih poslova Stevenom Vanakereom, a sutra će učestvovati na forumu nevladine organizacije "Prijatelji Evrope" u briselskoj biblioteci Solvej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: