Petak, 30.09.2011.

18:59

Dačić: Dosta smo gubili vreme

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da je Srbija izgubila dosta vremena kada je reč o Kosovu i da je potrebno da se konačno donese odluka o tome šta se želi.

Izvor: B92

Default images

"Možemo da se držimo stava da je Kosovo sastavni deo Srbije, što bih voleo da je istina, ali realnost na terenu govori drugačije. Srbija gubi vreme ubeđivanjem celog sveta da je u pravu, a zna da na njenoj strani nikada, u postojećim odnosima, ne može da bude većina", rekao je Dačić je za televiziju B92.

On je rekao da je Srbija izgubila dosta vremena tražeći realnu opciju koja bi mogla da ima saveznika.

"Jedina realna opcija je razgraničenje, neka vrsta samostalnosti, autonomnosti Srba koji žive na Kosovu. U Beogradu misle da je ovo izdaja nacionalnih interesa i nerealno, a za pet meseci će možda nerealno biti govoriti uopšte o Kosovu", rekao je Dačić.

Ministar policije je poručio Srbima sa severa Kosova da nastave borbu čak i ako se sklone barikade i dodao da ne treba da se sukobljavaju sa Kforom.

"Crvena linija je odbrana Srba na Kosovu i njihovih teritorija. Ako oni zatvore Jarinje, mogu i ja da zatvorim neki prelaz gde žive Albanci. Nisam to činio, ali ne znači da neću. Hoćemo li da stisnemo petlju i nešto radimo? Hoćemo, ali moramo da znamo šta hoćemo", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

22 h

Podeli: