Taksisti završili protestnu vožnju

Članovi strukovnog udruženja taksista (SITAB) završili su protestnu vožnju nakon što su bezuspešno čekali da ih primi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

07:27

Default images

Štrajkači su odbili da pregovoraju o svojim zahtevima sa zamenikom direktora Direkcije za javni prevoz Aleksandrom Đukićem.

Za po podne je najavljen sastanak s pomoćnikom ministra za infrastrukturu Draganom Jovanovićem, dok su za utorak, 8. februar, zakazali razgovor sa članom Gradskog veća Dejanom Malim.

Prema rečima potpredsednika SITAB-a Stevana Blagojevića, predlog za razgovor sa Đukićem je odbijen jer njihovi raniji pregovori nisu urodili plodom.

On je istakao da će u utorak predstavnici tog udruženja razgovarati sa Malim, a da je neizvesno hoće li se na tom sastanku pojaviti i gradonačelnik, dodajući da će, ukoliko dogovor ne bude postignut, opet izaći na ulice 14. februara.

Oko 700 taksista, članova strukovnog udruženja SITAB, krenulo je oko 12 sati u protestnu vožnju ulicama prestonice, kojom su pokušali da skrenu pažnju na svoje zahteve upućene republičkoj i gradskoj vlasti.

Kolona taksista kretala se žutom trakom od Novog Beograda, ulicama Augustina Neta, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Brankovom ulicom, Prizrenskom, Ulicom kralja Milana, preko Slavije, do Skupštine grada, gde su parkirali automobile i čekali da ih primi gradonačelnik.

Taksisti su na pisarnici Skupštine predali svoje zahteve, u kojima traže novu radnu grupu sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika, ukidanje popusta, određivanje broja potrebnih taksista i lista čekanja za nove taksiste, izradu dovoljnog broja taksi stanica, kao i svakodnevni rad na suzbijanju "divljaka".

Učesnici protestne vožnje traže, takođe, izmenu i dopunu Zakona o drumskom saobraćaju, nastavak rada na izradi novog Zakona o taksi delatnosti, licence, gorivo bez akciza do određene količine i ukidanje tablica sa posebnim oznakama.

Članovi SITAB-a, sa istim zahtevima, protestovali su 13. decembra, kada gradonačelnik Đilas nije želeo s njima da razgovara, poručivši im da se blokiranjem grada ne mogu postizati neki zahtevi.

Pored gradonačelnika, taksisti su svoje zahteve tada predali i Ministarstvu za infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: