Studenti štrajkuju glađu?

Grupa studenata stomatologije iz Niša najavljuje da će sutra početi štrajk glađu ako direktor Stomatološke klinike ne podnese ostavku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2009.

17:33

Default images

"Ukoliko Dragan Krasić ne podnese ostavku sutra do 12 sati, nas dvadesetak stupićemo u štrajk glađu", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Dimitrije Mirković na konferenciji za novinare.

On je optužio Krasića da "samovoljom uskraćuje pravo na nastavu" i naveo da su odlukama direktora "pogoršani uslovi za izvođenje praktične i teoretske nastave na Klinici za stomatologiju".

Protest studenata stomatologije u Nišu počeo je prošle sedmice nakon što je direktor Klinike za stomatologiju ukinuo "studentske cene" za pacijente kojima studenti pružaju stomatološke usluge u okviru obavezne prakse.

"Studentske cene" su bile tri puta niže od komercijalnih cena.

Direktor Klinike je krajem prošle sedmice obećao da će "studentske cene" biti vraćene na stari nivo i deo studenata se odazvao pozivu Saveza studenata stomatologije da prekine protest, ali je deo uz podršku Studentskog parlamenta nastavio protest tražeći ostavku direktora.

Direktor Krasić je danas rekao novinarima da neće podneti ostavku.

"Na taj način studenti mogu da zatraže ostavku bilo kog direktora. Nastava mora da se nastavi a među ljudima iz Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta najmanje je studenata stomatologije. To je zlouptreba studenata", rekao je Krasić.

Ostavku Krasića zatražio je ranije i dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić koji je kazao da je Krasić zapostavio Kliniku za stomatologiju koja je u "katastrofalnom stanju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: