Gasprom traži potpunu isplatu duga

Moskva -- Gasprom potvrdio da je primio deo otplate ukrajinskog duga za gas, ali je zapretio da će povećati cene ako Ukrajina do 1. januara ne isplati dug u potpunosti.

Izvor: Beta
Podeli

"Već smo dobili prve isplate. To, međutim, još nije cela suma o kojoj smo se dogovorili", izjavio je ruskoj državnoj televiziji portparol Gasproma Sergej Kuprijanov. "Sve dok dug ne bude potpuno isplaćen, jedina cena gasa o kojoj možemo da razgovaramo je evropska cena - oko 400 dolara" za 1.000 kubnih metara, dodao je Kuprijanov.

"Smatramo da je naš cilj da do Nove godine rešimo sva sporna pitanja sa našim ukrajinskim kolegama", kazao je on.

Ukrajina trenutno plaća 179,5 dolara po kubnom metru gasa, dok je cena za evropske zemlje veća od 400 dolara.

Gasprom je ranije pretio i da će od 1. januara 2009. jednostavno prekinuti isporuku gasa ako celokupan dug ne bude isplaćen.

Svet

Ostavka indijskog ministra policije

Islamabad, Nju Delhi, Vašington, Moskva -- Ministar finansija Indije Palaniapan Čidambaram preuzeće dužnost ministra policije, posle ostavke Šivradža Patila zbog terorističkih napada u Mumbaju.

Svet nedelja 30.11. 19:27 Komentara: 0

Trovanje alkoholom u Iranu

Teheran -- Dvanaest ljudi je umrlo na jugu Irana od posledica konzumiranja alkoholnog pića, a nekoliko desetina je oslepelo, ili je u teškom zdravstvenom stanju.

Svet nedelja 30.11. 15:23 Komentara: 1

Izrael oslobađa 250 Palestinaca

Tel Aviv -- Vlada Izraela odobrila je oslobađanje 250 Palestinaca iz izraelskih zatvora u skladu s obećanjem premijera Ehuda Olmerta palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu.

Svet nedelja 30.11. 14:52 Komentara: 0

Betankurova u poseti Kolumbiji

Bogota -- Ingrid Betankur, koja je provela više od 6 godina kao talac kolumbijskih gerilaca, doputovala je u posetu Kolumbiji, prvu otkad je oslobođena iz zatočeništva.

Svet nedelja 30.11. 14:29 Komentara: 0
strana 1 od 221 idi na stranu