NS: Ne odustajemo od zahteva

Beograd -- Potpredsednica NS Dubravka Filipovski izjavila je da stranke koje su potpisale sporazum o vlasti u Beogradu neće odustati od zahteva za konstitutivnom sednicom.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Oni traže da se sednica gradske skupštine zakaže pre 14. jula. "Koalicija DSS-NS, SRS, SPS-PUPS-JU neće odustati od svojih zahteva da vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić preinači svoju odluku", navela je ona.

Ona je optužila Demokratsku stranku da "nastavlja sa diskriminacijom izborne volje građana Beograda upornim odbijanjem" da se konstitutivna sednica grada održi pre 14. jula, što je devet dana pre isteka zakonskog roka.

"Licemerje i dvoličnost kao i beskrupulozna želja za ostankom na vlasti DS po svaku cenu više je nego očigledna i na najgori mogući način je karakteriše žurba da se konstituiše vlada i Skupština Srbije, a samovoljno odlaže konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda", izjavila je Dubravka Filipovski.

Borović traži tumačenje zakona

Predsednik beogradskog odbora Nove Srbije Borislav Borović javno je danas pozvao ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića da saopšti zvanično tumačenje Ministarstva "o spornim članovima Zakona o lokalnim izborima, u vezi sa sazivanjem konstitutivne sednice Skupštine Beograda i polemike u javnosti oko zakonitosti tog postupka".

Borović navodi da je "krajnje vreme" da ministar odgovori da li je v.d. gradonačelnika Zoran Alimpić prekršio zakon, sazivajući sednicu za 14 jul, a ako je postupio ispravno, kojim se članom Zakona o lokalnim izborima sprečava da predsednik Skupštine iz prethodnog saziva "samovoljno spreči konstituisanje novog saziva skupštine i time poništi izborne rezultate i isprovocira uvođenje privremenih mera".

Izbori

Objavljeni rezultati u Sjenici

Sjenica, Beograd -- Nakon ponovljenih izbora u Sjenici, rezultati pokazuju da će "Bošnjačka lista za Evropski Sandžak" imati 14, a koalicija "Za Evropsku Sjenicu" 12 odbornika.

Izbori sreda 11.06. 22:12 Komentara: 8

Tadić: Razgovori nisu ni počeli

Beograd, Brisel -- Razgovori sa koalicijom okupljenom oko SPS-a nisu još počeli i svaka priča da je premijer dogovoren plod je spekulacija i novinarskih nagađanja, izjavio je Boris Tadić.

Izbori utorak 10.06. 19:05 Komentara: 31

Koštunica: Teško sa SPS-om

Beograd, Novi Sad -- Kako vreme prolazi, sve manje izgleda realno da je moguće sa koalicijom oko SPS-a ostvariti ciljeve nacionalne vlade, izjavio je predsednik DSS-a Vojislav Koštunica.

Izbori utorak 10.06. 18:57 Komentara: 76
strana 1 od 108 idi na stranu