Petak, 30.05.2008.

14:02

Tadić: Bez vojske nema oporavka

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je strateška namera Vojske Srbije da bude ključni činilac stabilnosti u regionu zapadnog Balkana.

Izvor: Beta

Default images

"Mi smo zemlja koja ide ka članstvu u Evropskoj uniji, članica Partnerstva za mir i zemlja bez koje nema stabilnosti u čitavom regionu", rekao je Tadić novinarima posle pokazne vežbe diplomaca Vojne akademije održane na poligonu Pasuljanske livade.

U ostvarivanju svojih ciljeva, među kojima je članstvo u EU, Srbija neće odustati od svog integriteta i Kosova i Metohije, kazao je Tadić.

On je to poručio i pripadnicima Vojske Srbije, ali je naveo da to ne znači da Srbija hoće da vodi ratove ili da bilo kome preti.

Tadić je rekao i da je nemoguće zamisliti razvoj Srbije, niti tehnički i ekonomski oporavak bez snažne i stabilne vojske.

Prema Tadićevim rečima, težak period reforme vojske je završen i predstoji drugi deo, usmeren na opremanje i obuku. Izrazio je očekivanje da će ta faza biti završena do kraja njegovog mandata, 2012 - 2013 godine.

Vežbi sa više od 1.000 učesnika prisustvovali su i ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba general Zdravko Ponoš, vojni izaslanici akreditovani u Beogradu i gosti iz Vojne akademije Norveške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: