Šturanović podneo ostavku

Crnogorski premijer Željko Šturanović podneo je danas ostavku iz zdravstvenih razloga.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 31.01.2008.

16:49

Default images

"Medicinska terapija koja mi je određena za narednih nekoliko meseci podrazumeva, između ostalog, i značajno smanjenje mog radnog angažmana za to vreme, u svakom slučaju ispod nivoa aktivnosti koji, po mom dubokom uverenju, zahteva obavljanje ove značajne i odgovorne funkcije", naveo je Šturanović u pismu predsedniku Skupštine Ranku Krivokapiću.

Šturanoviću je prošle godine dijagnosticiran redak oblik tumora pluća i on je proteklih dana bio na redovnim lekarskim kontrolama.

Mediji su ovih dana spekulisali da će premijersko mesto preuzeti bivši predsednik vlade i lider vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, koji to nije ni demantovao ni potvrdio.

Đukanović se povukao sa državnih funkcija u oktobru prošle godine posle apsolutne pobede njegove koalicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, uz obrazloženje da crnogorskom društvu "treba snaga institucija, a ne autoritativnih pojedinaca".

Ako bi preuzeo dužnost premijera, Đukanoviću bi to bio peti mandat na toj funkciji.

TVCG: Đukanović mandatar

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, koja će biti formirana nakon podnošenja ostavke premijera Željka Šturanovića, biće predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, objavila je večeras Televizija Crne Gore.

Pozivajući se na izvore iz vrha DPS-a, TVCG tvrdi da je o tome postignut dogovor u vrhu DPS-a i da će predsednik Filip Vujanović mandat poveriti bivšem premijeru Đukanoviću.

Program i sastav nove vlade Đukanović će predstaviti na sednici Skupštine 15. februara.

Đukanović je do sada tri puta biran za predsednika Vlade Crne Gore i dva puta za predsednika Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: