Angela Merkel najmoćnija žena sveta

Njujork -- Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je, drugu godinu za redom, na prvom mestu liste najmoćnijih žena sveta.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Tu listu objavljuje američki magazin "Forbs". Američka državna sekretarka Kondoliza Rajs, koja je na prethodnoj listi bila druga, sada zauzima četvrto mesto. Na drugom mestu najmoćnijih žena sveta je kineska vicepremijerka Vu Ji. Među prvih deset je pet Amerikanki, a tri žene potiču iz Azije.

Treće mesto zauzima Ho Šing, generalna direktorka singapurske kompanije Temasek, a na petoj poziciji "Forbsove" liste je predsednica indijske Kongresne partije Sonja Gandi.

Televizijska voditeljka Opra Vinfri je na 21. mestu, a supruga osnivača "Majkrosofta" Melinda Gejts je 24.

Senatorka Hilari Klinton, koja trenutno vodi među kandidatima Demokratske stranke za predsedničke izbore 2008, nalazi se na 25. mestu liste kojoj "Forbs" posvećuje specijalno izdanje.

"Angela Merkel je prva žena koja vodi vladu od 1871, kad je Nemačka postala samostalna država, Sve je uticajnija u celom svetu. U Kini je tamošnjim liderima rekla da moraju da poboljšaju ekonomiju i otvoreno pomenula kršenje ljudskih prava i zagađenje okoline u toj zemlji", rekla je Elizabet Mekdonald, urednica Forbsa.

Svet

Sudar brodova u Izraelu

Tel Aviv -- Kiparski i izraleski brod prošle noći sudarili su se u vodama Sredozemnog mora, nedaleko od obale Izraela, a dvojica mornara su poginula.

Svet petak 31.08. 10:45 Komentara: 0

Drugi napad u Ingušetiji

Moskva -- U ruskoj kavkaskoj republici Ingušetiji nepoznate osobe upale su noćas u stan učiteljice Ruskinje i ubili njenog muža i dvojicu sinova.

Svet petak 31.08. 10:29 Komentara: 0
strana 1 od 110 idi na stranu