Spalio se zbog srpskog pevača

Zagreb -- Hrvatski branitelj polio se benzinom i zapalio, protestujući zbog proslave pravoslavnog praznika i gostovanja srpskog pevača.

Izvor: B92
Podeli

Kako iz Zagreba javlja dopisnik B92 Zoran Kekić, hrvatski branitelj polio se u svom automobilu benzinom i pred očima policajaca zapalio u mestu Lepavina kraj Koprivnice. Razlog za pokušaj samoubistva bio je, najverovatnije, proslava pravoslavnog praznika Gospojina i gostovanje jednog srpskog pevača.

Portparol koprivničko-križevačke policije Dragan Mandić opisao je novinarima incident: "Naš sugrađanin iz Lepavine, rođen 1970. gododine, izvršio je pokušaj samoubojstva, tako što je u svom automobilu marke 'hjundai', polio benzinom, nakon čega je upalio upaljač, što je izazvalo eksploziju i požar. Prilikom pružanja pomoći građaninu, opekline na rukama i prsištu zadobio je i pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Koprivnica".

Policajac je zadržan na lečenju u koprivničkoj bolnici, dok je branitelj sa teškim opeklinama na 70 odsto tela prevezen u KBC "Rebro" u Zagrebu. Očevici događaja rekli su Jutarnjem listu da je branitelj govorio kako to čini u znak protesta zbog jučerašnje tradicionalne proslave pravoslavnog praznika Gospojina, pokraj manastira Lepavina, koja je kao i svake godine okupila oko 1.000 ljudi, a na kojem je nastupio i jedan srpski pevač, što je, navodno, bio i glavni povod za ovaj čin tridesetpetogodišnjeg hrvatskog branitelja.

Kako javlja hrvatski sajt Iskon.hr, branitelj koji je pokušao da se ubije pre nekoliko dana vratio se sa bolničkog lečenja.

strana 1 od 404 idi na stranu