Utorak, 16.09.2003.

20:42

Proslavljeno 85 godina od proboja Solunskog fronta

Izvor: SRNA

Default images

Povodom 85 godina od proboja Solunskog fronta u Domu Vojske Srbije i Crne Gore u Beogradu u utorak uveče je održana svečana Akademija pod nazivom "Za slobodu i čast otadžbine". Svečanosti je prisustvovao i učesnik Topličkog ustanka, solunski borac Aleksa Radovanović, koji je napunio 104 godine, a na svečanost je doputovao iz Medveđe kod Leskovca. Radovanović, koji je učesnik oba svetska rata i predsednik Saveza udruženja ratnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1920. godine i potomaka, uručio je Zavet starih ratnika načelniku Generalštaba Vojske SCG generalu pukovniku Branku Krgi.

Obraćajući se prisutnima, Krga je rekao je da će vojska SCG čuvati od zaborava duh učesnika solunske epopeje i težiti da bude istinski činilac mira i stabilnosti SCG i regiona, te da će sarađivati sa svim zemljama i narodima u okruženju na tom planu. Na akademiji je priređen i kulturno-umetnički program, u kojem su učestvobali poznati beogradski glumci, pevači i orkestar Vojske SCG, a otvorene su i samostalne izložbe reljefa i skulptura Milana Radakovića i Milorada Šušnjara, koji su profesionalni pripadnici Vojske SCG. Svečanosti su prisustvovali i društveni i politički radnici Beograda i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: