Društvo 0

20.05.2024.

14:50

Obnovljen teniski teren na Paliću

Teniski teren na Paliću zablistao je novim sjajem. Zajedničkim snagama braće Sabanov, Ivana i Mateja, i Grada Subotice, umesto urušene betonske, dobio je akrilnu podlogu, osvetljenje, zaštitnu ogradu i spreman je za treninge i mečeve internacionalnog ranga.

Izvor: Subotica.com

Obnovljen teniski teren na Paliću
Tadeas Skuhra/Shutterstock

Podeli:

"Grad Subotica je grad poznat po bogatstvu tradicija, naročito u oblasti sporta, o kojoj svedoči Teniski klub „Palić 1878“. Te godine počeo je da se igra tenis na Paliću. Teniski klub raspolaže sa devet terena, od kojih je osam sa šljakom, a deveti, nekada betonski, sada je rekonstruisan novom akrilnom podlogom, proširen je, postavljena je nova zaštitna ograda i postavljeno je osvetljenje. Sada ispunjava uslove za odigravanje internacionalnih utakmica", istakao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Inicijativa je krenula od braće Sabanov, koji su uložili 25.000 evra, a Grad je učestvovao sa 11.4 miliona dinara za opremanje i osvetljenje.

Braća Sabanov su jedini Subotičani koji imaju ATP titulu, osvojili su Serbia open i veliki broj međunarodnih turnira. Pre tri godine iz Osijeka su se vratili u rodni Pali, gde su  nastavili da treniraju.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: